fbpx

Trainingen

Trainingen over omgaan met dementie

Actief betrokken zijn bij de woon/leefomgeving en het ritme van mensen met dementie is waardevol. Toch kunt u in de praktijk soms merken dat u wat kennis en/of ervaring tekortkomt. Dementierealist is gespecialiseerd in het optimaliseren van leef/woonomgevingen van mensen met dementie. Wist u dat onze leefomgeving van grote invloed is op ons gedrag? Bij mensen met dementie is dit effect nog veel groter en daardoor vertonen zij vaak onbegrepen (probleem)gedrag, zoals angst, agressie, niet meer eten en drinken en onrust. In de cursussen en trainingen voor zorgprofessionals, bouw- en inrichtingsteams leert u meer over de achtergronden van onbegrepen gedrag en hoe dit valt op te lossen door de leefomgeving hierop aan te passen. De inrichting van de huiskamer in de instelling veranderen of de kleuren van wanden en vloeren aanpassen, kan soms al een enorm effect hebben op het gedrag van bewoners met dementie.

Trainingen met veel praktijkvoorbeelden

Leren is een verrijking van je eigen kunnen. Naast theorie behandelen we in de trainingen veel praktijkvoorbeelden. Uw inbreng wordt hierbij zeer gewaardeerd en Dementierealist helpt u om oplossingen te vinden voor de problemen waar u in de praktijk tegenaan loopt. Na een training, workshop of seminar heeft u bruikbare handvatten gekregen om meteen mee aan de slag te gaan.

Aanbod Dementierealist-trainingen over dementie

Dementierealist biedt o.a. de volgende trainingen  en workshops aan:

  • Omgaan met mensen met dementie door de zintuigen te voeden met begrijpelijke informatie
  • Eten met een lach
  • Onder- en overprikkeling
  • Functioneel motiveren voor in- en externe dienstverleners

Dementierealist traint ook op locatie

Bij voldoende deelname (minimaal 8 personen) geven wij de trainingen centraal in Nederland. Dementierealist kan ook op locatie komen, bijvoorbeeld voor een in-company training. Indien gewenst, ontwikkelen wij trainingen en workshops op maat. Informeer gerust naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Andere diensten: