fbpx
Architect leemomgeving dementie

Architecten en interieurontwerpers

Een (interieur)architect of interieurontwerper heeft veel kennis van bouwen en inrichten. Voor het ontwerpen of (her)inrichten van een gebouw voor mensen met dementie kan aanvullende kennis over dementie een aanmerkelijk verschil maken. Dementierealist kan een architect die kennis bieden.

Onze leefomgeving biedt allerlei prikkels. Doordat wij die prikkels kunnen filteren, kunnen wij ons erin manifesteren. Mensen met dementie kunnen dat niet. Zij begrijpen hun leefomgeving niet meer en kunnen daardoor (probleem)gedrag laten zien. Door hun omgeving weer begrijpelijk te maken, is de kans groot dat hun gedrag ten positieve verandert. Dit vergroot bovendien hun kwaliteit van leven en die van de mensen om hen heen.

De leefomgeving begrijpelijk maken bij dementie

Dementierealist adviseert instellingen vaak over bestaande situaties. Het liefst komen wij al in een eerder stadium in actie: bij het ontwerp. Wij werken daarom graag samen met architecten en interieurontwerpers. Op de tekentafel kan in het ontwerp al veel worden meegenomen dat voor een geoptimaliseerde leefomgeving voor mensen met dementie zorgt.

contact

Bent u architect of interieurontwerper en heeft u de mooie uitdaging om een leefomgeving van mensen met dementie te ontwerpen of opnieuw in te richten? Neem dan contact op met Dementierealist. Wij denken graag met u mee en geven advies voor een optimale leefomgeving die mensen met dementie wél begrijpen.